Откако ќе аплицирате за американска виза преку Интернет: Следни чекори

Што следува по завршувањето и плаќањето за ESTA американска виза?

Наскоро ќе добиете е-пошта од нас со која ќе потврдите Апликацијата е завршена статус за вашата апликација за виза ESTA US. Погрижете се да ја проверите папката за несакана или спам пошта на адресата за е-пошта што ја наведовте во формуларот за апликација за виза за САД ESTA. Повремено филтрите за спам може да блокираат автоматизирани е-пошта од ESTA американска виза особено лични карти за корпорации.

Повеќето апликации се потврдуваат во рок од 24 часа по завршувањето. Некои апликации може да потраат подолго и да бараат дополнително време за обработка. Исходот од вашиот ESTA ќе ви биде испратен автоматски на истата адреса на е-пошта.

Проверете го бројот на пасошот
Слика на писмо за одобрување и страница со информации за пасош

Бидејќи ESTA US Visa е директно и електронски поврзан со пасошот, проверете дали бројот на пасошот вклучен во е-поштата за одобрување на ESTA US Visa точно се совпаѓа со бројот во вашиот пасош. Ако не е исто, треба повторно да аплицирате.

Ако сте внеле погрешен број на пасош, можеби нема да можете да се качите на вашиот лет за Соединетите држави.

  • Може да дознаете на аеродромот само ако сте направиле грешка.
  • Повторно ќе треба да аплицирате за американска виза ESTA.
  • Во зависност од вашата ситуација, можеби нема да биде можно да добиете американски ESTA во последен момент.
Ако сакате да ја ажурирате адресата за е-пошта за комуникација, проверете дали контактирате визна помошна служба или испратете ни е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Ако е одобрена вашата американска виза ESTA

Recе добиете ESTA Потврда за одобрување виза за САД е-пошта. Е-поштата за одобрување ја вклучува вашата Статус на ESTA, Број на апликација Датум на истекување на ESTA испратено од Царина и заштита на границите на САД (CBP)

Е -пошта за одобрување виза за ESTA за САД Е-пошта за одобрување на американска виза ESTA која содржи информации од Царината и граничната заштита на САД (CBP)

вашиот ESTA или овластување за патување автоматски и електронски се поврзуваат со пасошот што сте ги користеле за вашата апликација. Проверете дали бројот на вашиот пасош е точен и мора да патувате со истиот пасош. Од вас ќе се бара да го презентирате овој пасош на персоналот за пријавување на авиокомпанијата и Американски службеник за царина и гранична заштита за време на влезот во Соединетите Американски Држави.

ESTA US Visa важи до 2 (две) години од датумот на издавање, се додека пасошот поврзан со апликацијата е сè уште валиден. Можете да ги посетите САД до 90 дена за туристички, транзитни или деловни цели на US ESTA. Ќе треба да аплицирате за продолжување на вашето електронско овластување за патување доколку сакате да останете подолго во Соединетите Држави.

Дали ми е гарантиран влез во Соединетите држави ако е одобрена мојата американска виза ESTA?

на Електронски систем за овластување за патување (ESTA) дозвола или важечка виза за посетители, не го гарантира вашиот влез во Соединетите Американски Држави. А Службеникот на Царината и заштитата на границите на САД (CBP) го задржува правото да ве прогласи за недопуштен поради следниве причини:

  • Има голема промена во вашите околности
  • Добиени се нови информации за вас

Што да правам ако мојата апликација за виза за САД ESTA не е одобрена во рок од 72 часа?

Додека повеќето ESTA US визи се издаваат во рок од 24 часа, некои може да потраат неколку дена за обработка. Во такви случаи, Царината и граничната заштита на САД (CBP) може да бара дополнителни информации пред да се одобри апликацијата. Ќе ве контактираме преку е-пошта и ќе ве известиме за следните чекори.

Е -поштата од американската царина и заштита на границите (CBP) може да содржи барање за:

  • Медицински преглед - Понекогаш е потребен медицински преглед за да се посетат Соединетите држави
  • Проверка на криминална евиденција - Во ретки околности, канцеларијата за американски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.
  • интервју - Доколку американскиот службеник за царина и гранична заштита (CBP) смета дека е неопходно лично интервју, ќе треба да го посетите најблискиот американски конзулат или амбасада.

Што ако треба да аплицирам за друга американска виза ESTA?

За да аплицирате за член на семејството или некој друг што патува со вас, користете го Формулар за апликација за виза ESTA за САД повторно.

Што ако мојата апликација ESTA е одбиена?

Во случај вашата US ESTA да не биде одобрена, ќе добиете преглед на причината за одбивање. Може да се обидете да поднесете традиционална или хартиена виза за посетители во САД во најблиската американска амбасада или конзулат.

Информации за виза за САД ESTA

Најчесто поставувани прашања

Работи што треба да се направат во Соединетите држави

Се упатувате кон Канада?

Можеби ви е потребна виза за ЕТА Канада.

еТА канадска виза