Kërkesat për vizë amerikane në internet

Kërkesat për vizë ESTA SHBA

Disa shtetas të huaj lejohen nga Shtetet e Bashkuara të vizitojnë vendin pa pasur nevojë të kalojnë procesin e gjatë të aplikimit për Shtetet e Bashkuara Vizitor Vizitor. Në vend të kësaj, këta shtetas të huaj mund të udhëtojnë në SHBA duke aplikuar për Autorizimi i Udhëtimit i Sistemit Elektronik Amerikan or ESTA SH.B.A. i cili funksionon si një heqje vizash dhe lejon udhëtarët ndërkombëtarë që vijnë në vend nëpërmjet ajrit (nëpërmjet fluturimeve komerciale ose me qira), tokësore ose detare për të vizituar vendin me lehtësi dhe lehtësi.

Viza e SHBA-së ESTA shërben të njëjtin qëllim si Viza e Vizitorëve të SHBA-së, por është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë për t'u marrë se viza, e cila kërkon shumë kohë dhe shumë më telashe sesa eTA e Kanadasë, rezultati i aplikimit të së cilës jepet shpesh brenda pak minutash. Pasi ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara të jetë miratuar, ajo do të lidhet me pasaportën tuaj dhe do të jetë e vlefshme për një maksimum prej dy (2) vitesh nga data e lëshimit ose një periudhë më të vogël se ajo nëse pasaporta juaj skadon para dy vjetësh. Mund të përdoret në mënyrë të përsëritur për të vizituar vendin për kohëzgjatje të shkurtra kohore, që nuk zgjasin më shumë se 90 ditë, megjithëse kohëzgjatja aktuale do të varet nga qëllimi i vizitës suaj dhe do të vendoset nga zyrtarët e Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA-së dhe do të vuloset në faqen tuaj. pasaportë.

Por së pari duhet të jeni i sigurt se i plotësoni të gjitha kërkesat për ESTA të SHBA-së, të cilat ju bëjnë të kualifikuar për ESTA për Shtetet e Bashkuara.

LEXO MË SHUMË:
Fairlyshtë mjaft e lehtë dhe e drejtpërdrejtë të aplikosh për ESTA të SHBA megjithatë kërkon një përgatitje Procesi i Aplikimit për Vizë ESTA në SHBA.

Kërkesat e Pranueshmërisë për ESTA SHBA

Meqenëse Shtetet e Bashkuara lejojnë vetëm disa shtetas të huaj të vizitojnë vendin pa vizë, por në ESTA të SHBA-së, ju do të keni të drejtë për vizën ESTA të SHBA vetëm nëse jeni shtetas i një prej vendet që kanë të drejtë për ESTA të SHBA. Për t'u kualifikuar për vizën ESTA US ju kërkohet të jeni:

 • Qytetar i ndonjërës nga këto vendet e përjashtuara nga vizat:
  Andorra, Australi, Austri, Belgjikë, Brunei, Kili, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Korea (Republika e), Letonia, Lihtenshtajni, Lituania (mbajtësit të një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Lituania), Luksemburgu, Malta, Monako, Holanda, Zelanda e Re, Norvegjia, Polonia (poseduesit e një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Polonia), Portugalia, San Marino, Singapori, Sllovakia , Slloveni, Spanjë, Suedi, Zvicër, Tajvan (poseduesit e pasaportës së zakonshme të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme në Tajvan që përfshin numrin e tyre personal të identifikimit).
 • Shtetas britanik ose shtetas britanik jashtë shtetit. Territoret britanike përtej detit përfshijnë Anguilën, Bermudat, Ishujt e Virgjër Britanikë, Ishujt Kajman, Ishujt Falkland, Gjibraltar, Montserrat, Pitcairn, Shën Helena ose Ishujt Turk dhe Kaikos.
 • Mbajtësi i një pasaporte të Kombëtares Britanike (Jashtë) lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar për personat e lindur, të natyralizuar ose të regjistruar në Hong Kong.
 • Subjekti Britanik ose mbajtësi i një pasaporte të Subjektit Britanik lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar e cila i jep mbajtësit të drejtën e qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar.

Nëse vendi juaj nuk është në listën e vendeve të përjashtuara nga viza për Shtetet e Bashkuara, atëherë ju mund të kualifikoheni për Vizën e Vizitorëve të Shteteve të Bashkuara.

Kërkesat për pasaportë për ESTA të Shteteve të Bashkuara

ESTA amerikane do të lidhet me pasaportën tuaj dhe lloji i pasaportës ju keni gjithashtu do të përcaktojë nëse jeni të drejtë për të aplikuar për ESTA për Shtetet e Bashkuara ose jo. Mbajtësit e mëposhtëm të pasaportave mund të aplikojnë për ESTA të SHBA:

 • Mbajtësit e Pasaportat e zakonshme lëshuar nga vendet që kanë të drejtë për ESTA -në amerikane.
 • Mbajtësit e Pasaporta Diplomatike, Zyrtare ose e Shërbimit të vendeve të pranueshme nëse nuk përjashtohen nga aplikimi fare dhe mund të udhëtojnë pa ESTA.
 • Mbajtësit e Pasaportat e urgjencës / të përkohshme të vendeve të pranueshme.

Ju nuk mund të hyni në Shtetet e Bashkuara edhe nëse ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara është miratuar nëse nuk keni me vete dokumentacionin e duhur. Pasaporta juaj është më e rëndësishmja nga dokumentet e tilla që duhet të keni me vete kur të hyni në Shtetet e Bashkuara dhe në të cilën do të vuloset kohëzgjatja e qëndrimit tuaj në Shtetet e Bashkuara nga oficeri i Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA.

Kërkesa të tjera për Aplikimin e ESTA -së Amerikane

Kur aplikoni për ESTA të SHBA në internet, do t'ju kërkohet të keni sa më poshtë:

 • Pasaportë
 • Detajet e kontaktit, punësimit dhe udhëtimit
 • Një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat e aplikimit ESTA

Nëse i plotësoni të gjitha këto kualifikime dhe kërkesa të tjera për ESTA të SHBA-së, atëherë do të jeni shumë lehtë në gjendje ta merrni të njëjtën gjë dhe të vizitoni SHBA-në. Megjithatë, duhet të keni parasysh se Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP) mund t'ju ndalojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni një mbajtës i miratuar ESTA i SHBA nëse në momentin e hyrjes nuk i keni në rregull të gjitha dokumentet, si për shembull pasaportën, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët e kufirit; nëse paraqet ndonjë rrezik për shëndetin ose financiar; dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme imigrimi.

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për ESTA të SHBA-së dhe i plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për ESTA për Shtetet e Bashkuara, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni online për ESTA -në amerikane të cilit Formulari i Aplikimit ESTA është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë.

Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, ju duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.