Pranueshmëria për vizë në SHBA

Duke filluar nga janari 2009, Viza amerikane ESTA (Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit) kërkohet për udhëtarët që vizitojnë Shtetet e Bashkuara për vizita biznesi, tranziti ose turizmi nën 90 ditë.

ESTA është një kërkesë e re hyrje për shtetasit e huaj me status të përjashtuar nga viza, të cilët planifikojnë të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara nga ajri, toka ose deti. Autorizimi elektronik është i lidhur në mënyrë elektronike dhe direkt me pasaportën tuaj dhe është e vlefshme për një periudhë (2) dy vjet. ESTA US Visa nuk është një dokument fizik ose një ngjitëse në pasaportën tuaj. Në portin e hyrjes në Shtetet e Bashkuara, ju pritet t'i jepni pasaportën një oficeri të Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA. Kjo duhet të jetë e njëjta pasaportë që keni përdorur për të aplikuar për vizën ESTA USA.

Aplikantët e vendeve/territoreve të pranueshme duhet aplikoni për Aplikimin për Vizë në SHBA ESTA të paktën 3 ditë para datës së mbërritjes.

Qytetarët e Kanadasë nuk kërkojnë vizë amerikane ESTA (ose sistem elektronik për autorizim udhëtimi).

Qytetarët e kombësive të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë ESTA USA:

Ju lutemi aplikoni për një VISA SHBA ESTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.