Viza amerikane nga Franca

Viza amerikane për shtetasit francezë

Aplikoni për vizë amerikane nga Franca

Viza Amerikane në internet për qytetarët francezë

Përshtatshmëria për vizë amerikane

 • Qytetarët francezë munden aplikoni për vizën e Amerikës në internet
 • Franca ishte një anëtare fillestare e programit të SHBA Visa Online
 • Qytetarët francezë gëzojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin amerikan Visa Online

Kërkesa të tjera për vizë amerikane

 • Qytetarët francezë mund të aplikojnë për vizën e Amerikës në internet
 • Amerika Visa Online është e vlefshme për mbërritje nga toka, ajri ose deti
 • America Visa Online është për vizita të shkurtra turistike, biznesi, tranzite

Viza amerikane nga Franca

Qytetarëve francezë u kërkohet të aplikojnë për një vizë amerikane për të hyrë në Shtetet e Bashkuara për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi ose tranziti. Viza amerikane nga Franca nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët francezë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Shtetet e Bashkuara, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Viza amerikane ESTA po zbatohet për të përmirësuar sigurinë kufitare. Programi ESTA US Visa u miratua menjëherë pas sulmeve të 11 shtatorit 2001 dhe u shfaq në janar 2009. Programi ESTA US Visa u prezantua për të kontrolluar udhëtarët që vinin nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë amerikane nga Franca?

Viza e SHBA për qytetarët francezë përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza amerikane për qytetarët francezë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni vizën e SHBA-së në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët francezë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i Aplikimit për Vizë në SHBA. SHBA Visa Online dorëzohet me email. Viza amerikane për shtetasit francezë do të dërgohet me email, pasi të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në raste shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të vizës amerikane.

LEXO MË SHUMË:
Plotësoni aplikimin tuaj me besim duke ndjekur Procesi i aplikimit për vizë në SHBA udhëzues.

Kërkesat për vizë amerikane për shtetasit francezë

Për të hyrë në SHBA, shtetasve francezë do t'ju duhet një dokument udhëtimi ose pasaportë e vlefshme për të aplikuar për vizë ESTA US. Qytetarët francezë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi Viza e SHBA ESTA do të lidhet drejtpërdrejt dhe elektronikisht me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni apo të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi ESTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e emigracionit në SHBA.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për vizën ESTA US. Qytetarëve francezë kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë Vizën ESTA US në inbox-in e tyre. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Sistemin Elektronik të SHBA për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër ESTA USA.

Lexoni për kërkesat e plota të vizave të SHBA-së në internet

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi francez në vizën amerikane online?

Data e nisjes së shtetasit francez duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës franceze u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Shteteve të Bashkuara (US ESTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse shtetasit francezë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. US Visa Online është e vlefshme për 2 vjet rresht. Qytetarët francezë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë dy (2) vjeçare të vizës amerikane në internet.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën amerikane në internet


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Francezë

 • Kompleksi Shtetëror Kapitol në Harrisburg në Pensilvani
 • Kapitoli i Shteteve të Bashkuara dhe Kapitol Hill, Uashington DC
 • Qendra e Vizitorëve të Shtëpisë së Bardhë, Uashington DC
 • Pylli Kombëtar Monongahela dhe Shkëmbinjtë Seneca, Elkins, Virxhinia Perëndimore
 • Merrni pjesë në Derby të Kentucky, Kentucky
 • Konservatori Franklin Park dhe Kopshtet Botanike, Ohio
 • Sheshi i shatërvanit, Cincinnati, Ohio
 • Shikoni lojërat e Chicago Cubs në Wrigley Field, Chicago
 • Koncerte dhe shfaqje në shfaqje magjike, komedi stand-up në Teatrin ikonik të Çikagos, Çikago
 • Qëndroni në buzë të Grand Canyon, Arizona
 • Tucson është një qytet i bukur i vendosur në shkretëtirën Sonoran, Arizona

Ambasada e Francës në Shtetet e Bashkuara

Adresa

4101 Reservoir Road NW Washington DC 20007 USA

Numri telefonit

+ 1-202-944-6000

faks

-


Ju lutemi aplikoni për një vizë në SHBA 72 orë përpara fluturimit tuaj.