Viza Amerikane nga Italia

Viza amerikane për shtetasit italianë

Aplikoni për vizë amerikane nga Italia

Viza Amerikane Online për shtetasit italianë

Përshtatshmëria për vizë amerikane

 • Qytetarët italianë munden aplikoni për vizën e Amerikës në internet
 • Italia ishte një anëtare fillestare e programit të SHBA Visa Online
 • Qytetarët italianë gëzojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin US Visa Online

Kërkesa të tjera për vizë amerikane

 • Qytetarët italianë mund të aplikojnë online për vizën e Amerikës
 • Amerika Visa Online është e vlefshme për mbërritje nga toka, ajri ose deti
 • America Visa Online është për vizita të shkurtra turistike, biznesi, tranzite

Viza Amerikane nga Italia

Qytetarëve italianë u kërkohet të aplikojnë për një vizë amerikane për të hyrë në Shtetet e Bashkuara për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi ose tranziti. Viza amerikane nga Italia nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët italianë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Shtetet e Bashkuara, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Viza amerikane ESTA po zbatohet për të përmirësuar sigurinë kufitare. Programi ESTA US Visa u miratua menjëherë pas sulmeve të 11 shtatorit 2001 dhe u shfaq në janar 2009. Programi ESTA US Visa u prezantua për të kontrolluar udhëtarët që vinin nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë amerikane nga Italia?

Viza e SHBA për shtetasit italianë përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza amerikane për shtetasit italianë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni vizën amerikane online me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët italianë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i Aplikimit për Vizë në SHBA. SHBA Visa Online dorëzohet me email. Viza amerikane për shtetasit italianë do të dërgohet me email, pasi të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në raste shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të vizës amerikane.

LEXO MË SHUMË:
Plotësoni aplikimin tuaj me besim duke ndjekur Procesi i aplikimit për vizë në SHBA udhëzues.

Kërkesat për vizë amerikane për shtetasit italianë

Për të hyrë në SHBA, shtetasit italianë do të kërkojnë një dokument udhëtimi ose pasaportë të vlefshme për të aplikuar për vizë ESTA US. Shtetasit italianë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi Viza ESTA US do të lidhet drejtpërdrejt dhe elektronikisht me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi ESTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e emigracionit në SHBA.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për vizën ESTA US. Gjithashtu, shtetasve italianë kërkohet të sigurojnë një adresë e vlefshme email, për të marrë Vizën ESTA US në inbox-in e tyre. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Sistemin Elektronik të SHBA për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër ESTA USA.

Lexoni për kërkesat e plota të vizave të SHBA-së në internet

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi italian në vizën amerikane online?

Data e nisjes së shtetasit italian duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësit e pasaportës italiane u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Shteteve të Bashkuara (US ESTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 ditë deri në 90 ditë. Nëse shtetasit italianë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. US Visa Online është e vlefshme për 2 vjet rresht. Shtetasit italianë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë dy (2) vjeçare të vizës amerikane online.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën amerikane në internet


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Italianë

 • Ujëvara e patëllxhanit në Parkun Shtetëror të Ushqimit të Fishtave, Minesota
 • Planifikoni një udhëtim në shtëpi në Big Manitou Falls, Pattison State Park, Wisconsin
 • Bie në dashuri me Badlands, Parku Kombëtar Theodore Roosevelt, Dakota e Veriut
 • Një turne skenik i vozitjes në Sandhills, Nebraska
 • Kopshtet Frederik Meijer & Parku i Skulpturës, Michigan
 • Muzeu më i vjetër në veriperëndim të Paqësorit, Muzeu i Artit Portland
 • Kulla e ribashkimit në Dallas, Teksas
 • Muzeu Memphis Rock 'n' Soul, Tennessee
 • Parthenon, Nashville, Tenesi
 • Shijoni udhëtimin në Chattanooga dhe Hekurudhën Valley, Tennessee
 • Ecni në Shtegun e Lirisë, Boston Massachusetts

Ambasada e Italisë në Shtetet e Bashkuara

Adresa

3000 Whitehaven Street NW Washington DC 20008 SHBA

Numri telefonit

+ 1-202-612-4400

faks

+ 1-202-518-2154


Ju lutemi aplikoni për një vizë në SHBA 72 orë përpara fluturimit tuaj.