Viza amerikane nga Spanja

Viza amerikane për qytetarët spanjollë

Aplikoni për vizë amerikane nga Spanja

Viza Amerikane në internet për qytetarët spanjollë

Përshtatshmëria për vizë amerikane

 • Qytetarët spanjollë munden aplikoni për vizën e Amerikës në internet
 • Spanja ishte një anëtare fillestare e programit të SHBA Visa Online
 • Qytetarët spanjollë gëzojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin e SHBA Visa Online

Kërkesa të tjera për vizë amerikane

 • Qytetarët spanjollë mund të aplikojnë për vizën e Amerikës në internet
 • Amerika Visa Online është e vlefshme për mbërritje nga toka, ajri ose deti
 • America Visa Online është për vizita të shkurtra turistike, biznesi, tranzite

Viza amerikane nga Spanja

Qytetarëve spanjollë u kërkohet të aplikojnë për një vizë amerikane për të hyrë në Shtetet e Bashkuara për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi ose tranziti. Viza amerikane nga Spanja nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët spanjollë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Shtetet e Bashkuara, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Viza amerikane ESTA po zbatohet për të përmirësuar sigurinë kufitare. Programi ESTA US Visa u miratua menjëherë pas sulmeve të 11 shtatorit 2001 dhe u shfaq në janar 2009. Programi ESTA US Visa u prezantua për të kontrolluar udhëtarët që vinin nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë amerikane nga Spanja?

Viza e SHBA për qytetarët spanjollë përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza amerikane për qytetarët spanjollë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni vizën e SHBA-së në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët spanjollë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i Aplikimit për Vizë në SHBA. SHBA Visa Online dorëzohet me email. Viza amerikane për qytetarët spanjollë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në raste shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të vizës amerikane.

LEXO MË SHUMË:
Plotësoni aplikimin tuaj me besim duke ndjekur Procesi i aplikimit për vizë në SHBA udhëzues.

Kërkesat për vizë amerikane për qytetarët spanjollë

Për të hyrë në SHBA, qytetarët spanjollë do të kërkojnë një dokument udhëtimi ose pasaportë të vlefshme për të aplikuar për vizë ESTA US. Qytetarët spanjollë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi Viza e SHBA ESTA do të lidhet drejtpërdrejt dhe elektronikisht me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi ESTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e emigracionit në SHBA.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për vizën ESTA US. Qytetarëve spanjollë u kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë Vizën ESTA US në inbox-in e tyre. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Sistemin Elektronik të SHBA për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër ESTA USA.

Lexoni për kërkesat e plota të vizave të SHBA-së në internet

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi spanjoll në SHBA Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit spanjoll duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës spanjolle u kërkohet të marrin një Autoritet të Udhëtimit Elektronik të Shteteve të Bashkuara (US ESTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse qytetarët spanjollë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. US Visa Online është e vlefshme për 2 vjet rresht. Qytetarët spanjollë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë dy (2) vjeçare të Vizës Online të SHBA-së.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën amerikane në internet


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Spanjollë

 • Terminali Grand Central, Nju Jork
 • Statuja e Lirisë, New York City
 • Parku Shtetëror i Liberty, New Jersey
 • Zona Kombëtare e Rekreacionit Delaware Water Gap, New Jersey
 • Mësoni rreth misioneve në hapësirë ​​në Kennedy Space Center, Florida
 • Përvoja përfundimtare e parkut argëtues në Walt Disney World, Florida
 • Times Square, Nju Jork
 • Parku Kombëtar i Maleve Guadalupe, Teksas
 • Përjetoni emocionet në Daytona 500 International Speedway, Florida
 • USS Lexington, Corpus Christi, Texas
 • Battleship New Jersey, New Jersey

Ambasada e Spanjës në Shtetet e Bashkuara

Adresa

2375 Pennsylvania Ave. NW Washington DC 20037 SHBA

Numri telefonit

+ 1-202-452-0100

faks

-


Ju lutemi aplikoni për një vizë në SHBA 72 orë përpara fluturimit tuaj.