Viza Amerikane në internet

US Visa Online ose ESTA (Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit) është një sistem i automatizuar që verifikon përshtatshmërinë e udhëtarëve për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara nën qeverisjen e Programi i Heqjes Visa (VWP)

ESTA SHBA Viza Online është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Shtetet e Bashkuara për një periudhë kohore deri në 90 ditë dhe për të vizituar Shtetet e Bashkuara. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në SHBA brenda pak minutash. Procesi i vizave ESTA për SHBA është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.

Aplikimet për vizë mund të jenë një proces shumë i mundimshëm nëse dikush nuk di si ta bëjë këtë. Ka një sërë procesesh dhe një sërë pyetjesh që duhet të merren parasysh, kuptohen dhe parashtrohen përpara se të miratohet viza.

Shumicën e kohës për shkak të një defekti shumë të vogël në dokumentet e ofruara ose gjatë sesionit të pyetjeve dhe përgjigjeve, Visa Online e SHBA-së e personit përkatës nuk miratohet. Kjo varet gjithashtu nga qëllimi i vizës për të cilën po aplikoni, koha që do t'ju duhet me atë vizë dhe kualifikimet tuaja për atë aplikim.

Për çdo vend, ekzistojnë disa parametra që duhet të përmbushen dhe këto parametra ndryshojnë nga vendi në vend dhe varen shumë nga qëllimi i aplikimit tuaj. Për t'ju ndihmuar të kuptoni procesin e Aplikimi për vizë në SHBA para se të filloni të aplikoni për një vizë, ne do t'ju ndihmojmë me disa ndërlikime që do t'ju kërkohet të reflektoni në Formulari i aplikimit për vizë në SHBA. Në këtë mënyrë ka mundësi minimale që ju të bëni gabime në Formulari i aplikimit për vizë në SHBA dhe ulni shanset që aplikimi juaj të mos pranohet. Ju mund të kaloni me shumë kujdes pyetje të shpeshta pyetur nga aplikantët e dhënë më poshtë dhe sigurohuni që aplikacioni juaj të jetë i gatshëm.

Flamuri i Teksasit Sistemi i SHBA Visa Online (ose ESTA) u krijua nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara për të përcaktuar statusin e përshtatshmërisë së qytetarëve nga vendet në Programin e Heqjes së Vizave.

Cili është ndryshimi midis një vize amerikane në internet (ose ESTA) dhe vizës normale të SHBA

Përpara se t'ju tregojmë ndryshimin midis a Visa e SH.B.A. dhe një ESTA viza amerikane (Viza Amerikane në internet), le t'ju tregojmë se çfarë përfaqësojnë këto dy terma. A Shih është kryesisht një autorizim i përkohshëm dhe i kushtëzuar i dhënë nga një shtet në qeverisje për çdo të huaj që dëshiron të udhëtojë në territore/vende të ndryshme dhe kjo Shih i lejon ata të hyjnë me të drejtë, të qëndrojnë brenda ose të dalin nga territori/vendi në fjalë.

Visa e SH.B.A.

Viza amerikane që u jepet udhëtarëve të tillë ka disa parametra që dominojnë qëndrimin e tyre në Shtetet e Bashkuara. Për shembull, kohëzgjatja e qëndrimit të tyre, zonat që lejohen të vizitojnë brenda asaj SHBA, datat që pritet të hyjnë, numri i vizitave që ata bëjnë në SHBA në një periudhë të caktuar ose nëse personi është mjaftueshëm i aftë për të punuar në SHBA për të cilën lëshohet viza. Vizat e SHBA-së në thelb janë fletë leje që lejojnë një hyrje dhe qëndrim në Shtetet e Bashkuara dhe çdo vend ka grupin e vet të udhëzimeve të dhëna për të lejuar çdo person të kalojë në një vend ose territor tjetër.

SHBA Visa Online ose US ESTA Visa Online

ESTA qëndron për Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit. Siç sugjeron emri, është një sistem i automatizuar që verifikon pranueshmërinë e udhëtarëve për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara nën qeverisjen e Programit të Heqjes së Vizave (VWP). Kur një person autorizohet nga US ESTA (ose Viza Amerikane në internet), nuk vendos nëse vizitori është i pranueshëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Pranueshmëria e këtij vizitori përcaktohet vetëm nga Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP) ozyrtarët pas mbërritjes së vizitorit në vend.

Qëllimi i Aplikimi online për vizë amerikane është mbledhja e detajeve biografike dhe përgjigjeve për pyetjet e përshtatshmërisë së Programit të Heqjes së Vizave. Ky aplikacion kërkohet të dorëzohet të paktën 72 orë përpara datës së udhëtimit. Edhe pse këshillohet që vizitori të aplikojë sapo të planifikojë të bëjë udhëtimin ose përpara se të niset për të blerë biletat e linjës ajrore. Kjo u siguron atyre kohë të mjaftueshme për të shmangur çdo lloj defekti që mund të ndodhë gjatë procesit të aplikimit. Atëherë ata do të kenë kohë në dorë për të korrigjuar çdo gabim që ndodh.

Oficerët e doganave dhe mbrojtjes së kufirit të SHBA Oficeri i CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) i Shteteve të Bashkuara

Dallimi midis një vize dhe një ESTA

A Shih është i ndryshëm nga një miratim i autorizuar udhëtimi dhe nuk janë të njëjta. Ai i shërben funksionit të kërkesave ligjore ose rregullatore me interes për vizën e Shteteve të Bashkuara në një skenar ku viza është e vetmja kërkesë e detyrueshme që njihet nga ligji i Shteteve të Bashkuara. Vizitorët që kanë një vizë të vlefshme të SHBA-së do të lejohen të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara bazuar në vlefshmërinë e asaj vize dhe qëllimin për të cilin është lëshuar.

Ata që udhëtojnë me vizë të vlefshme amerikane nuk kanë nevojë për ndonjë lloj tjetër autorizimi udhëtimi për të kaluar në Shtetet e Bashkuara. Një vizë udhëtimi do të specifikojë qëllimin e vizitës, duke pasur parasysh se udhëtari udhëton vetëm për vizën përkatëse.

Çfarë është ESTA (ose viza amerikane në internet) dhe kur kërkohet?

Për të çuar më tej sigurinë ekzistuese të turneut dhe udhëtimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nën Programin e Heqjes së Vizave, menjëhershmëria për të udhëtuar pa Shih është përmirësuar.

La mbajtësit e pasaportave të vendeve të Programit të Heqjes së Vizave janë ende mjaftueshëm të përshtatshëm për të udhëtuar pa pasur nevojë të mbajnë vizë, por në të njëjtën kohë, atyre u kërkohet të miratojnë autorizimin e tyre të udhëtimit, 72 orë përpara vizitës së tyre në Shtetet e Bashkuara. Ky autorizim quhet ESTA (ose Viza Amerikane në internet)

Sapo të arrini në detajet e kërkuara biografike të Aplikimi për vizë në SHBA dhe informacionin e pagesës të dhënë në faqen e internetit, dijeni se aplikimi juaj tani është në proces nga sistemi për të kontrolluar përshtatshmërinë tuaj për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara në kuadër të Programit të Heqjes së Vizave pa pasur nevojë të mbani vizë me vete. Një përgjigje e automatizuar gjenerohet nga sistemi në të cilin keni aplikuar dhe menjëherë përpara hipjes suaj, një transportues do të verifikojë me Shtetet e Bashkuara Doganat dhe Mbrojtja e Kufirit në mënyrë elektronike se ekziston miratimi juaj për autorizimin e udhëtimit.

Aplikantët që marrin miratimin duhet të dinë se ESTA ose Visa Online e SHBA-së janë të vlefshme vetëm për dy vjet ose deri në momentin kur skadon pasaporta e tyre, cilado që të ndodhë e para. Kur planifikoni udhëtimin tuaj në SHBA, dijeni se mund të qëndroni deri në 90 ditë në një udhëtim të vetëm.

Gjithashtu vini re, një autorizim i ri i ESTA është i nevojshëm nëse ndodh ndonjë nga sa vijon:

  • Nëse ju lëshohet një pasaportë e re.
  • Ju vendosni të ndryshoni emrin tuaj (të parën ose të fundit)
  • Ju vendosni të ripërcaktoni gjininë tuaj.
  • Shtetësia juaj ndryshon.

Pse është e detyrueshme ESTA ose Visa Online e SHBA?

"Rekomandimet Zbatuese të Aktit të Komisionit 9/11 të 2007" (Akti 9/11) bëri një ndryshim në seksionin 217 që i përket Aktit të Emigracionit dhe Kombësisë (INA), i cili kërkon që Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) të vendosë në të detyrojë një sistem elektronik të autorizimit të udhëtimit dhe të nisë masa të tjera të nevojshme për të forcuar sigurinë e Programit të Heqjes së Vizave (VWP).

ESTA vepron vetëm si një mburojë e shtuar që shërben si një shtresë tjetër sigurie që lejon DHS të analizojë përpara udhëtimit, nëse udhëtari ka të drejtë të udhëtojë në Shtetet e Bashkuara sipas kërkesave të Programit të Heqjes së Vizave dhe nëse një udhëtim i tillë sugjeron apo jo ndonjë zbatimi i ligjit ose rreziku i sigurisë.


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë elektronike amerikane. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.