Pasi të aplikoni për vizë amerikane në internet: Hapat e mëtejshëm

Çfarë tjetër pas përfundimit dhe kryerjes së pagesës për ESTA Visa SHBA?

Së shpejti do të merrni një email nga ne që konfirmon Aplikimi përfundoi statusi për aplikimin tuaj për vizë ESTA US. Sigurohuni që të kontrolloni dosjen e postës së padëshiruar ose të postës së padëshiruar të adresës së emailit që keni dhënë në formularin tuaj të aplikimit për vizë ESTA US. Herë pas here filtrat e postës së padëshiruar mund të bllokojnë emailet e automatizuara nga Viza amerikane ESTA posaçërisht ID-të e korporatave.

Shumica e aplikacioneve vërtetohen brenda 24 orëve nga përfundimi. Disa aplikacione mund të zgjasin më shumë dhe kërkojnë kohë shtesë për përpunim. Rezultati i ESTA-s tuaj do t'ju dërgohet automatikisht në të njëjtën adresë emaili.

Kontrolloni numrin tuaj të pasaportës
Imazhi i letrës së miratimit dhe faqja e informacionit për pasaportën

Meqenëse ESTA US Visa është e lidhur drejtpërdrejt dhe elektronikisht me pasaportën, kontrolloni që numri i pasaportës i përfshirë në emailin e miratimit të Vizës ESTA të SHBA përputhet saktësisht me numrin në pasaportën tuaj. Nëse nuk është e njëjta gjë, duhet të aplikoni përsëri.

Nëse keni futur numrin e gabuar të pasaportës, mund të mos jeni në gjendje të hipni në fluturimin tuaj për në Shtetet e Bashkuara.

  • Ju mund ta zbuloni në aeroport vetëm nëse keni gabuar.
  • Ju do të duhet të aplikoni përsëri për një vizë amerikane ESTA.
  • Në varësi të situatës tuaj, mund të mos jetë e mundur të merrni një ESTA amerikane në minutën e fundit.
Nëse dëshironi të përditësoni adresën e postës elektronike për komunikim, sigurohuni që të kontaktoni ndihmë për viza ose na dërgoni një email në [email mbrojtur].

Nëse viza juaj ESTA SHBA është miratuar

Ju do të merrni një Konfirmimi i Miratimit të Vizës ESTA SHBA email. Email-i i miratimit përfshin tuajin Statusi ESTA, Numri i aplikimit Data e skadimit të ESTA dërguar nga Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP)

Email -i i Miratimit të Vizës ESTA SHBA ESTA për miratimin e vizave në SHBA që përmban informacion nga Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP)

Juaj ESTA ose Autorizimi i Udhëtimit lidhet automatikisht dhe elektronikisht me pasaportën që keni përdorur për aplikimin tuaj. Sigurohuni që numri juaj i pasaportës të jetë i saktë dhe duhet të udhëtoni me të njëjtën pasaportë. Do t'ju kërkohet të paraqisni këtë pasaportë tek stafi i kontrollit të linjës ajrore dhe Oficer i Doganave dhe Mbrojtjes Kufitare të SHBA gjatë hyrjes në Shtetet e Bashkuara.

Viza ESTA US është e vlefshme deri në 2 (dy) vjet nga data e lëshimit, për sa kohë që pasaporta e lidhur me aplikimin është ende e vlefshme. Ju mund të vizitoni Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë për qëllime turistike, tranziti ose biznesi në US ESTA. Ju do të duhet të aplikoni për të zgjatur autorizimin elektronik të udhëtimit nëse dëshironi të qëndroni më gjatë në Shtetet e Bashkuara.

A jam i garantuar hyrja në Shtetet e Bashkuara nëse viza ime amerikane ESTA është miratuar?

La Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit (ESTA) leje ose vizë të vlefshme për vizitorë, nuk garantojnë hyrjen tuaj në Shtetet e Bashkuara. A Oficeri amerikan i Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit (CBP) rezervon të drejtën t'ju deklarojë të papranueshëm për arsyet e mëposhtme:

  • Ka pasur një ndryshim të madh në rrethanat tuaja
  • Informacion i ri për ju është marrë

Çfarë duhet të bëj nëse Aplikacioni im për Vizë në SHBA ESTA nuk miratohet brenda 72 orëve?

Ndërsa shumica e vizave ESTA US lëshohen brenda 24 orëve, disa mund të duhen disa ditë për t'u përpunuar. Në raste të tilla, mund të kërkohet informacion shtesë nga Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA-së (CBP) përpara se të miratohet aplikacioni. Ne do t'ju kontaktojmë me email dhe do t'ju këshillojmë për hapat e ardhshëm.

Email -i nga Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP) mund të përfshijë një kërkesë për:

  • Një ekzaminim mjekësor - Ndonjëherë kërkohet të bëhet një ekzaminim mjekësor për të vizituar Shtetet e Bashkuara
  • Kontrolli i rekordeve penale - Në raste të rralla, zyra e vizave amerikane do t'ju informojë nëse kërkohet ose jo një certifikatë policie.
  • intervistë - Nëse oficeri i Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit (CBP) të SHBA-së e konsideron të nevojshme një intervistë personale, do t'ju kërkohet të vizitoni konsullatën ose ambasadën më të afërt të SHBA.

Po sikur të më duhet të aplikoj për një vizë tjetër amerikane ESTA?

Për të aplikuar për një anëtar të familjes ose dikë tjetër që udhëton me ju, përdorni Formulari i Aplikimit për Vizë ESTA në SHBA përsëri.

Po sikur aplikimi im ESTA të refuzohet?

Në rast se ESTA juaj në SHBA nuk miratohet, do të merrni një përmbledhje të arsyes së refuzimit. Ju mund të provoni të paraqisni vizë vizitori të Shteteve të Bashkuara tradicionale ose në letër në ambasadën ose konsullatën tuaj më të afërt të SHBA.

Informacion për vizat ESTA SHBA

Pyetjet e bëra më shpesh

Gjërat për të bërë në Shtetet e Bashkuara

Shkoni në Kanada?

Ju mund të keni nevojë për një vizë eTA të Kanadasë.

viza eTA e Kanada