Formulari i Aplikimit për Vizë Amerikane, Procesi - Si të Aplikoni për Vizë Amerikane

Vështrim i Përgjithshëm i Aplikimit për Vizë në SHBA ESTA Një ESTA e SHBA, ose Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit, është një dokument udhëtimi i kërkuar për qytetarët e vendeve të pranueshme (ose të përjashtuara nga viza) ESTA. Aplikimi për një ESTA është një proces i thjeshtë por kërkon disa përgatitje.

Visa SHBA ESTA, ose Sistemi Elektronik Amerikan për Autorizim Udhëtimi, është një dokument i detyrueshëm udhëtimi për qytetarët e vendet e përjashtuara nga vizat. Nëse jeni shtetas i një vendi të përshtatshëm për ESTA të SHBA-së, do t'ju duhet Viza amerikane ESTA për ndërprerje or kalim, ose për turizmi dhe ndonjë gjë interesante, ose për biznes qëllime.

Aplikimi për një vizë ESTA USA është një proces i thjeshtë dhe i gjithë procesi mund të kryhet online. Megjithatë, është një ide e mirë të kuptoni se cilat janë kërkesat thelbësore të ESTA të SHBA-së përpara se të filloni procesin. Për të aplikuar për vizën tuaj ESTA US, do t'ju duhet të plotësoni formularin e aplikimit në këtë faqe interneti, të jepni detajet e pasaportës, punësimit dhe udhëtimit dhe të paguani online.

Kërkesat Thelbësore

Para se të mund të plotësoni aplikimin tuaj për ESTA Visa US, do t'ju duhet të keni tre (3) gjëra: një adresë e vlefshme e-mail, një mënyrë për të paguar në internet (kartë debiti ose kartë krediti ose PayPal) dhe e vlefshme pasaportë.

 1. Një adresë e vlefshme emaili: Do t'ju duhet një adresë e vlefshme emaili për të aplikuar për aplikimin për vizë amerikane ESTA. Si pjesë e procesit të aplikimit, ju kërkohet të jepni adresën tuaj të emailit dhe i gjithë komunikimi në lidhje me aplikimin tuaj do të bëhet me email. Pasi të keni përfunduar aplikimin për ESTA në SHBA, ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara duhet të arrijë në emailin tuaj brenda 72 orëve.
 2. Forma e pagesës në internet: Pasi të keni dhënë të gjitha detajet në lidhje me udhëtimin tuaj në Shtetet e Bashkuara, ju kërkohet të bëni pagesën online. Ne përdorim portën e pagesave të sigurta të PayPal për të përpunuar të gjitha pagesat. Do t'ju duhet ose një kartë e vlefshme Debiti ose Krediti (Visa, Mastercard, UnionPay) ose një llogari PayPal për të kryer pagesën tuaj.
 3. Pasaporta e vlefshme: Duhet të keni një pasaportë të vlefshme që nuk ka skaduar. Nëse nuk keni pasaportë, atëherë duhet të aplikoni për një të tillë menjëherë pasi aplikimi për vizë ESTA USA nuk mund të plotësohet pa informacionin e pasaportës. Mos harroni se Viza ESTA e SHBA është e lidhur drejtpërdrejt dhe në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj.

Formulari i aplikimit dhe mbështetja e gjuhës

Mbështetja e gjuhës së vizave në ESTA në SHBA

Për të filluar aplikimin tuaj, shkoni te www.us-visa-online.org dhe klikoni në Aplikoni në internet. Kjo do t'ju sjellë në Formularin e Aplikimit për Vizë të Shteteve të Bashkuara ESTA. Kjo faqe interneti ofron mbështetje për gjuhë të shumta si frëngjisht, spanjisht, italisht, holandisht, norvegjeze, daneze dhe më shumë. Zgjidhni gjuhën tuaj siç tregohet dhe mund ta shihni formularin e aplikimit të përkthyer në gjuhën tuaj amtare.

Nëse keni probleme me plotësimin e formularit të aplikimit, ka burime të shumta në dispozicion për t'ju ndihmuar. Ekziston një Pyetjet e bëra më shpesh faqe dhe kërkesat e përgjithshme për ESTA -në amerikane faqe. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.

Koha e nevojshme për të kompletuar aplikimin për Visa të SHBA ESTA

Zakonisht duhen 10-30 minuta për të përfunduar aplikimin ESTA. Nëse i keni gati të gjitha informacionet, mund të duhen vetëm 10 minuta për të plotësuar formularin dhe për të bërë pagesën tuaj. Meqenëse ESTA US Visa është një proces 100% online, shumica e rezultateve të aplikimit në SHBA ESTA dërgohen me postë brenda 24 orëve në adresën tuaj të emailit. Nëse nuk i keni të gjitha informacionet gati, mund të duhet deri në një orë për të përfunduar aplikimin.

Pyetjet dhe pjesët e formularit të aplikimit

Këtu janë pyetjet dhe pjesët në formularin e Aplikimit për Vizë ESTA në SHBA:

Detajet Personale

 • Familja / mbiemri
 • Emrat e parë / të dhënë
 • Gjini
 • Data e lindjes
 • Vendi i lindjes
 • Shteti i lindjes
 • Email Adresa
 • Statusi ushtarak
 • Vendi i Qytetarisë

Detajet e pasaportës

 • Numër pasaporte
 • Data e pasaportës së lëshimit
 • Data e skadimit te pasaportes
 • Në të kaluarën a keni qenë ndonjëherë qytetarë të ndonjë vendi tjetër? (opsionale)
 • Vendi i shtetësisë së kaluar (opsionale)
 • Si e keni fituar shtetësinë e mëparshme (nga lindja, përmes prindërve ose të natyralizuar)? (opsionale)

Detajet e adresës

 • Linja e adresës së shtëpisë 1
 • Linja e adresës së shtëpisë 2 (opsionale)
 • Qytet ose Qytet
 • Shteti ose Provinca ose Rrethi
 • Kodi Postar / Postar
 • Vendi i vendbanimit
 • Numrin e telefonit celular

Detajet e Pikës së Kontaktit të Shteteve të Bashkuara

 • Emri i plotë i Kontaktit
 • Adresa e Kontaktit Linja 1
 • Adresa e Kontaktit Linja 2
 • qytet
 • shtet
 • Numrin e telefonit celular

Detajet e udhëtimit dhe punësimit

 • Qëllimi i vizitës (turistik, tranzit ose biznes)
 • Data e pritjes së mbërritjes
 • Keni një punëdhënës aktual ose të mëparshëm?
 • Emri i Punëdhënësit ose i Kompanisë
 • Titulli i punës (opsional)
 • Adresa e Punëdhënësit Linja 1
 • Adresa e Punëdhënësit Linja 2 (opsionale)
 • Qyteti ose qyteti i punësimit
 • Shteti ose Qarku i Punësimit
 • Vendi i Punësimit

Detajet e përshtatshmërisë

 • A jeni arrestuar apo dënuar ndonjëherë për një krim që rezultoi në dëmtim serioz të pronës, ose dëmtim serioz?
 • A keni shkelur ndonjëherë ndonjë ligj në lidhje me posedimin, përdorimin ose shpërndarjen e drogave të paligjshme?
 • A kërkoni të përfshiheni ose keni qenë ndonjëherë të përfshirë në aktivitete terroriste, spiunazh, sabotim ose gjenocid?
 • A keni kryer ndonjëherë mashtrim ose keni paraqitur gabim veten ose të tjerët për të marrë, ose ndihmuar të tjerët për të marrë, një vizë ose hyrje në Shtetet e Bashkuara?
 • A po kërkoni aktualisht punësim në Shtetet e Bashkuara apo keni qenë i punësuar më parë në Shtetet e Bashkuara pa lejen paraprake nga qeveria amerikane?
 • A ju është refuzuar ndonjëherë një vizë amerikane për të cilën keni aplikuar me pasaportën tuaj aktuale ose të mëparshme, apo ju është refuzuar ndonjëherë pranimi në Shtetet e Bashkuara ose keni tërhequr kërkesën tuaj për pranim në një port hyrës të SHBA?
 • A keni qëndruar ndonjëherë në Shtetet e Bashkuara më shumë se periudha e pranimit që ju është dhënë nga qeveria amerikane?
 • A keni udhëtuar, ose keni qenë prezent në Iran, Irak, Libi, Korenë e Veriut, Somali, Sudan, Siri ose Jemen më ose pas 1 marsit 2011?
 • A keni ndonjë çrregullim fizik apo mendor; ose jeni abuzues ose i varur nga droga; apo keni aktualisht ndonjë nga sëmundjet e mëposhtme: Kolera, Difteria, Tuberkulozi Infektiv, Murtaja, Lija, Ethet e Verdha?

Futja e informacionit të pasaportës

Essentialshtë thelbësore të futni saktë Numër pasaporte Lëshimi i Vendit të Pasaportës pasi aplikimi juaj për vizë ESTA US është i lidhur drejtpërdrejt me pasaportën tuaj dhe ju duhet të udhëtoni me këtë pasaportë.

Numër pasaporte

 • Shikoni faqen e informacionit të pasaportës tuaj dhe futni numrin e pasaportës në krye të kësaj faqe
 • Numrat e pasaportave janë kryesisht 8 deri në 11 karaktere më të gjatë. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë këtij diapazoni, është sikur po futni një numër të gabuar.
 • Numrat e pasaportës janë një kombinim i alfabetit dhe numrit, ndaj kini shumë kujdes me shkronjën O dhe numrin 0, shkronjën I dhe numrin 1.
 • Numrat e pasaportave nuk duhet të përmbajnë kurrë karaktere të veçanta si një vizë ndarëse ose hapësira.

Lëshimi i Vendit të Pasaportës

 • Zgjidhni kodin e vendit të treguar saktësisht në faqen e informacionit të pasaportës.
 • Për të kuptuar vendin kërkoni për "Kodin" ose "Vendin Lëshues" ose "Autoritetin"

Nëse informacioni i pasaportës dmth. Numri i pasaportës ose kodi i shtetit është i pasaktë në aplikimin për vizë amerikane ESTA, ju mund të mos jeni në gjendje të hipni në fluturimin tuaj për në Shtetet e Bashkuara.

 • Ju mund ta zbuloni në aeroport vetëm nëse keni gabuar.
 • Ju do të duhet të aplikoni përsëri për VISA ESTA në SHBA në aeroport.
 • Mund të mos jetë e mundur të marrësh ESTA të SHBA në minutën e fundit dhe mund të zgjasë deri në 3 ditë në raste të caktuara.

Çfarë ndodh pas kryerjes së pagesës

Pasi të keni plotësuar faqen e formularit të aplikimit, do t'ju kërkohet të bëni një pagesë. Të gjitha pagesat përpunohen përmes portës së pagesave të Secure PayPal. Pasi të përfundojë pagesa, duhet të merrni vizën tuaj ESTA të SHBA në kutinë tuaj hyrëse të emailit brenda 72 orëve.

Hapat e ardhshëm: Pas aplikimit dhe pagesës për ESTA Visa SHBA


Ju lutemi aplikoni për një VISA SHBA ESTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.