Udhëtim biznesi në Shtetet e Bashkuara

Udhëtarët ndërkombëtarë të biznesit që kërkojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara për biznes (viza B-1/B-2) mund të kenë të drejtë të udhëtojnë në SHBA për më pak se 90 ditë pa viza sipas Programi i Heqjes Visa (VWP) nëse plotësojnë kërkesat specifike.

Udhëtim Biznesi në SHBA

Shtetet e Bashkuara janë vendi më i rëndësishëm dhe më i qëndrueshëm ekonomikisht në të gjithë botën. Shtetet e Bashkuara kanë PBB-në më të madhe në botë dhe të dytin për nga PPP. Me një GDP për frymë prej 2 dollarë që nga viti 68,000, Shtetet e Bashkuara ofrojnë një numër të madh mundësish për biznesmenët ose investitorët ose sipërmarrësit me përvojë që kanë një biznes të suksesshëm në vendin e tyre dhe mezi presin të zgjerojnë biznesin e tyre ose duan të fillojnë një biznes i ri në Shtetet e Bashkuara. Ju mund të zgjidhni një udhëtim afatshkurtër në Shtetet e Bashkuara për të eksploruar mundësi të reja biznesi.

Mbajtësit e pasaportave nga 39 vende janë të pranueshëm sipas Programi i Largimit të Vizave ose ESTA US Visa (Sistemi Elektronik për Autorizimin e Sistemit). ESTA US Visa ju lejon të udhëtoni pa viza në SHBA dhe përgjithësisht preferohet nga udhëtarët e biznesit pasi mund të plotësohet online, kërkon shumë më pak planifikim dhe nuk kërkon një vizitë në ambasadën apo konsullatat amerikane. Nuk vlen asgjë që ndërkohë që viza amerikane ESTA mund të përdoret për një udhëtim pune, ju nuk mund të punësoheni ose të qëndroni të përhershëm.

Nëse aplikimi juaj për vizë ESTA US nuk miratohet nga Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP), atëherë do t'ju duhet të aplikoni për një vizë biznesi B-1 ose B-2 dhe nuk mund të udhëtoni pa viza apo as të apeloni vendimin.

LEXO MË SHUMË:
Udhëtarët e kualifikuar të biznesit mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në SHBA ESTA brenda pak minutash. Procesi i vizave ESTA për SHBA është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online.

Kush është një vizitor biznesi në Shtetet e Bashkuara?

Ju do të konsideroheni një vizitor biznesi sipas skenarëve të mëposhtëm:

 • Ju jeni duke vizituar SHBA përkohësisht në
  • duke marrë pjesë në konventa biznesi ose takime për të rritur biznesin tuaj
  • duan të investojnë në SHBA ose të negociojnë kontrata
  • dëshironi të ndiqni dhe zgjeroni marrëdhëniet tuaja të biznesit
 • Ju dëshironi të vizitoni Shtetet e Bashkuara për pjesëmarrje në aktivitetet e biznesit ndërkombëtar dhe nuk jeni pjesë e tregut të punës në SHBA dhe

Si një vizitor biznesi në një vizitë të përkohshme, ju mund të qëndroni në Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë.

Ndërsa qytetarët e Kanadë Bermuda në përgjithësi nuk kanë nevojë për viza për të kryer biznes të përkohshëm, disa udhëtime pune mund të kërkojnë vizë.

Cilat janë mundësitë e biznesit në Shtetet e Bashkuara?

Më poshtë janë 6 mundësitë kryesore të biznesit në Shtetet e Bashkuara për emigrantët:

 • Qendra e shpërndarjes së E-Commerce: Tregtia elektronike në SHBA po rritet me 16% që nga viti 2016
 • Kompania Konsulente e Tregtisë Ndërkombëtare: Me peizazhin e biznesit në Shtetet e Bashkuara që ndryshon gjithmonë, një kompani konsulente do të ndihmonte kompanitë e tjera të vazhdojnë dhe të menaxhojnë këto ndryshime në rregullore, tarifa dhe pasiguri të tjera
 • Konsulenti i Imigracionit të Korporatës: shumë biznese amerikane mbështeten te emigrantët për talentin më të mirë
 • Objekte të përballueshme të kujdesit për të moshuarit: me një popullsi në plakje ka një nevojë masive për ambiente të kujdesit për të moshuarit
 • Kompania e Integrimit të Punëtorëve në distancë: ndihmoni SMB-të të integrojnë sigurinë dhe softuer të tjerë për të menaxhuar punonjësit në distancë
 • Mundësi biznesi në sallon: Më pak mundësi janë më të mira sesa të hapësh një biznes parukerie

Kërkesat e përshtatshmërisë për një vizitor biznesi

 • do të qëndroni deri në 90 ditë ose më pak
 • ju keni një biznes të qëndrueshëm dhe të lulëzuar jashtë Shteteve të Bashkuara në vendin tuaj
 • ju nuk keni ndërmend t'i bashkoheni tregut amerikan të punës
 • duhet të keni dokumente të vlefshme udhëtimi si pasaporta
 • ju duhet të jeni financiarisht të qëndrueshme dhe të aftë për të mbështetur veten gjatë gjithë kohëzgjatjes së qëndrimit në Kanada
 • ju duhet të keni bileta kthimi ose të tregoni synimin për t'u larguar nga Shtetet e Bashkuara përpara se të skadojë viza juaj ESTA US
 • nuk duhet të ketë udhëtuar ose të ketë qenë i pranishëm në Iran, Irak, Libi, Korenë e Veriut, Somali, Sudan, Siri ose Jemen më ose pas 1 marsit 2011
 • ju nuk duhet të keni një dënim penal në të kaluarën dhe nuk do të jeni një rrezik sigurie për amerikanët

LEXO MË SHUMË:
Lexoni për të plotë Lexoni kërkesat tona të plota për vizën ESTA të SHBA.

Cilat të gjitha aktivitetet lejohen si vizitor biznesi në Shtetet e Bashkuara?

 • Pjesëmarrja në konferenca biznesi ose takime ose panaire tregtare
 • Konsultimi me bashkëpunëtorët e biznesit
 • Negocimi i kontratave ose marrja e porosive për shërbime ose mallra biznesi
 • Përcaktimi i fushëveprimit të projektit
 • Ndjekja e programeve të shkurtra të trajnimit nga kompania mëmë amerikane për të cilën punoni jashtë SHBA-së

Është një ide e mirë të mbani me vete dokumentet e duhura kur udhëtoni në SHBA. Ju mund t'ju bëhen pyetje në lidhje me aktivitetet tuaja të planifikuara në portin e hyrjes nga një oficer i Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit (CBP). Provat mbështetëse mund të përfshijnë një letër nga punëdhënësi ose partnerët tuaj të biznesit në letrën e kompanisë së tyre. Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të shpjegoni itinerarin tuaj në detaje.

Aktivitetet nuk lejohen si vizitor biznesi në Shtetet e Bashkuara

 • Ju nuk duhet t'i bashkoheni tregut të punës në Shtetet e Bashkuara kur hyni në SHBA me vizë ESTA US si vizitor biznesi. Kjo do të thotë që ju nuk mund të punoni ose të ndërmerrni punë me pagesë ose fitimprurëse
 • Ju nuk duhet të studioni si vizitor biznesi
 • Ju nuk duhet të merrni një vendbanim të përhershëm
 • Ju nuk duhet të paguheni nga një biznes me bazë në SHBA dhe t'i mohoni një punonjësi rezident në SHBA mundësi punësimi

Si të hyni në Shtetet e Bashkuara si një vizitor biznesi?

Në varësi të kombësisë së pasaportës suaj, do t'ju duhet një vizë vizitori amerikan (B-1, B-2) ose një vizë ESTA US (Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit) për të hyrë në Shtetet e Bashkuara në një udhëtim pune afatshkurtër. Qytetarët e vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një vizë amerikane ESTA:

LEXO MË SHUMË:
Lexoni udhëzuesin tonë të plotë se çfarë të prisni pasi të keni aplikuar për Vizën ESTA të Shteteve të Bashkuara.


Kontrolloni tuajin pranueshmëria për ESTA amerikane dhe aplikoni për US ESTA 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë ESTA US. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonën Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.