Kërkesat për vizë biznesi në SHBA, aplikim për vizë biznesi

Nëse jeni një udhëtar ndërkombëtar dhe kërkoni të vizitoni Shtetet e Bashkuara për biznes (B-1/B-2), atëherë mund të aplikoni për të udhëtuar në SHBA për më pak se 90 ditë. Kjo bëhet duke marrë Viza Biznesi në SHBA pa kosto sipas Programit të Heqjes së Vizave (VWP), duke qenë se i plotësoni kushtet e dëshiruara. Dijeni këtë dhe shumë më tepër në këtë faqe.

Shtetet e Bashkuara janë një nga fuqitë ekonomike më të rëndësishme dhe më të qëndrueshme në botë. SHBA ka GDP-në më të lartë në nivel global dhe PPP-në e dytë më të madhe. Me një GDP për frymë prej 68,000 dollarë që nga viti 2021, Shtetet e Bashkuara paraqesin një gamë të gjerë perspektivash për investitorët dhe sipërmarrësit me përvojë që po drejtojnë bizneset e tyre me sukses në vendet e tyre të origjinës dhe janë të interesuar të zgjerojnë ose të fillojnë një biznes të ri në SHBA. Ju mund të vendosni të bëni një udhëtim të shpejtë në SHBA për të parë sipërmarrjet e reja të mundshme të kompanisë. Për këtë, ju duhet të dini Kërkesat për vizë biznesi në SHBA dhe Programi për heqjen e vizave.

Programi i Heqjes së Vizave ose Viza e SHBA-së ESTA është e hapur për mbajtësit e pasaportave nga 39 vende (Sistemi Elektronik për Autorizimin e Sistemit). Udhëtarët e biznesit zakonisht preferojnë vizën ESTA US sepse ajo mund të aplikohet në internet, nuk përfshin përgatitje dhe nuk thërret për një udhëtim në ambasadën ose konsullatën amerikane. Ai mundëson udhëtimin pa viza në SHBA. Ndërsa një vizë ESTA US mund të përdoret për një udhëtim pune, qëndrimi i përhershëm ose punësimi nuk lejohet. Fatkeqësisht, do t'ju duhet të paraqisni një aplikim të ri nëse të dhënat tuaja biografike ose të pasaportës janë të pasakta. Për më tepër, tarifa e aplikueshme duhet të paguhet për çdo aplikim të ri që dorëzohet.

Në rast se aplikimi juaj për vizë ESTA SHBA refuzohet nga Dogana dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP), ju prapë mund të aplikoni për kategoritë B-1 ose B-2 të Viza Biznesi në SHBA. Megjithatë, ka një kapje. Kur aplikoni për një B-1 ose B-2 Viza e biznesit amerikan, ju nuk mund të udhëtoni pa viza dhe gjithashtu ju ndalohet të apeloni vendimin e refuzimit të vizës suaj të ESTA SHBA.

Lexoni më shumë rreth Kërkesat për vizë biznesi në SHBA

Nëse jeni një udhëtar biznesi i kualifikuar në SHBA, mund të prisni me padurim të përfundoni procesin e Aplikimit për Vizë ESTA në vetëm pak minuta. Është interesante se i gjithë procesi i vizave ESTA US është plotësisht i automatizuar dhe nuk kërkon fare kohë.

Kriteret për të konsideruar dikë si një vizitor biznesi në Shtetet e Bashkuara?

Situatat e mëposhtme do të rezultojnë në klasifikimin tuaj si vizitor biznesi:

 • Jeni përkohësisht në vend për të marrë pjesë në konventa biznesi ose takime për të zgjeruar kompaninë tuaj;
 • Ju dëshironi të investoni në vend ose të negocioni kontrata;
 •  Ju dëshironi të ndiqni dhe thelloni marrëdhëniet tuaja të biznesit.
 • Ju lejohet të qëndroni në Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë si një udhëtar biznesi në një vizitë afatshkurtër

Edhe pse banorët e Kanadasë dhe Bermudës shpesh nuk kanë nevojë Viza e Biznesit Amerikan për të kryer biznes afatshkurtër, në disa raste mund të nevojitet vizë.

Çfarë mundësish ekzistojnë për biznes në Shtetet e Bashkuara?

6 mundësitë kryesore të biznesit në SHBA për emigrantët janë renditur më poshtë:

 • Konsulent për Imigracionin e Korporatave: shumë biznese amerikane mbështeten te emigrantët për talentin kryesor
 •  Objekte të përballueshme të kujdesit për të moshuarit: me një popullsi në rritje dhe një mjedis biznesi që ndryshon vazhdimisht në Shtetet e Bashkuara,
 • Shpërndarja e tregtisë elektronike - Ecommerce është një fushë në lulëzim në SHBA dhe tregon një rritje prej 16% që nga viti 2016,
 • Ndërmarrja Ndërkombëtare e Konsulencës-konsulente do të ndihmonte kompanitë e tjera të mbajnë dhe menaxhojnë këto ndryshime në rregullore, tarifa dhe pasiguri të tjera
 • Biznesi i salloneve - kjo është gjithashtu një fushë e mirë me një potencial të mirë për njerëzit që kanë aftësi
 • Kompania e Integrimit në distancë për punëtorët - ju mund të ndihmoni SMB-të në integrimin e sigurisë dhe protokolleve të tjera për menaxhimin e punonjësve të tyre në distancë

Kriteret e mëposhtme duhet të plotësohen për t'u kualifikuar si vizitor biznesi:

 • • Do t'ju duhet të qëndroni në vend deri në 90 ditë ose më pak;
 • • Ju keni një biznes të suksesshëm që vepron jashtë Shteteve të Bashkuara;
 • • Nuk keni ndërmend të jeni pjesë e tregut amerikan të punës;
 •  • Keni një pasaportë të vlefshme;
 •  • Ju jeni financiarisht të sigurt dhe mund të mbështesni veten për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj në Kanada;
 • • Ju keni bileta vajtje-ardhje ose mund të demonstroni qëllimin tuaj për t'u larguar nga Shtetet e Bashkuara përpara përfundimit të udhëtimit tuaj;

 

LEXO MË SHUMË:

Mësoni më shumë rreth kërkesave për vizë biznesi - Lexoni të plotë  Kërkesat për vizë ESTA SHBA

Cilat aktivitete lejohen gjatë vizitës në Shtetet e Bashkuara për biznes ose për marrjen e vizës amerikane të biznesit?

 • Konsultimi me partnerët e biznesit
 • Negocimi i kontratave ose vendosja e porosive për shërbime ose artikuj komercialë
 • Madhësia e projektit
 • Pjesëmarrja në sesione të shkurtra trajnimi të ofruara nga kompania juaj mëmë amerikane gjatë punës jashtë Shteteve të Bashkuara

Është mirë të sillni me vete dokumentacionin e nevojshëm kur udhëtoni në SHBA për një Viza Biznesi në SHBA. Një agjent i Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit (CBP) mund t'ju marrë në pyetje në portin e hyrjes për aktivitetet që keni planifikuar. Një letër nga puna juaj ose partnerët e biznesit në kokën e tyre mund të përdoret si dokumentacion mbështetës. Për më tepër, duhet të jeni në gjendje të përshkruani plotësisht itinerarin tuaj.

Aktivitetet nuk lejohen gjatë vizitës në Shtetet e Bashkuara për biznes

Nëse jeni duke vizituar vendin si një udhëtar biznesi me një vizë ESTA US, ju nuk mund të merrni pjesë në tregun e punës. Kjo do të thotë që nuk ju lejohet të angazhoheni në punësim me pagesë ose fitimprurëse, të studioni si mysafir biznesi, të merrni një qëndrim të përhershëm, të pranoni kompensim nga një kompani me bazë në SHBA ose t'i mohoni një mundësi punësimi një punonjësi rezident në SHBA.

Si mund të hyjë një vizitor biznesi në Shtetet e Bashkuara dhe të përmbushë kërkesat për vizë biznesi?

Në varësi të kombësisë së pasaportës suaj, do t'ju duhet ose një vizë ESTA US (Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit) ose viza e vizitës në SHBA (B-1, B-2) për të hyrë në vend për një udhëtim të shkurtër pune. Shtetasit e kombeve të mëposhtme janë të kualifikuar për të aplikuar për një vizë ESTA US me kërkesa të tjera për vizë biznesi në SHBA.


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë elektronike amerikane. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Zyra e Ndihmës për Viza të SHBA për mbështetje dhe udhëzim.