Duhet të shihni Muzetë, Artin dhe Historinë në Nju Jork

Një qytet me më shumë se tetëdhjetë muze, me disa që datojnë që në shekullin e 19-të, një vështrim i këtyre kryeveprave të mrekullueshme në kryeqytetin kulturor të Shteteve të Bashkuara, si nga tërheqja e tyre e jashtme, ashtu edhe nga ekspozita e larmishme e artit nga brenda , janë ato vende që do t'ju bënin ta doni akoma më shumë Nju Jorkun.

Nga historia e qytetërimit njerëzor e deri te arti tërheqës vizual i artit modern nga artistët e sotëm, ky qytet me çdo kusht mund të quhet si një nga qytetet më të mira për muzetë të çdo lloji. Dhe nëse në pamjen e një prej këtyre vendeve magjepsëse të artit, fjala e mahnitshme është e gjitha që ju mbetet, kjo do të ishte padyshim një nënvlerësim i plotë.

Viza amerikane ESTA është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Shtetet e Bashkuara për një periudhë kohore deri në 90 ditë dhe për të vizituar këto vende magjepsëse të artit në Nju Jork. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një ESTA të SHBA për të qenë në gjendje të vizitojnë muzetë e mëdhenj të Nju Jorkut. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në SHBA brenda pak minutash. Procesi i vizave ESTA për SHBA është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online.

Muzeu Metropolitan i Artit aka "Met"

Muzeu Metropolitik i Artit Muzeu Metropolitan i Artit i qytetit të Nju Jorkut, në mënyrë kolokuiale "Met", është muzeu më i madh i artit në Shtetet e Bashkuara.

Me një koleksion të më shumë se dy milionë vepra arti Duke u nisur që nga historia e kulturës njerëzore, ky muze është një nga muzetë më të mëdhenj të artit në botë. E vendosur në dy faqe, Takimi në Rrugën e Pestë Met Cloisters, muzeu përfshin histori mijëravjeçare të qytetërimit njerëzor.

I përhapur në 17 departamente kuratoriale, ky është deri tani muzeu më i madh i qytetit të Nju Jorkut. Me sa duket, The Met Cloisters, e cila është një degë e Muzeut Metropolitan të Artit, e vendosur në Fort Tryon Park, është i vetmi muze në Amerikë kushtuar artit evropian nga epoka mesjetare. Edhe nëse nuk jeni adhurues i muzeut, një udhëtim familjar në 'The Met' Fifth Avenue do t'ia vlente kohën kur vizitoni Nju Jork.

Muzeu i Artit Modern

Muzeu i Artit Modern Muzeu i Artit Modern është një muze arti i vendosur në Midtown Manhattan, New York City

Një nga muzetë më të mëdhenj të artit modern në botë, Muzeu i Artit Modern ka koleksione të jashtëzakonshme të artit bashkëkohor duke filluar nga veprat e artit në fushën e filmave, skulpturave deri te koleksionet e artit multimedial. Nata me Yje by Van Gogh, e cila është një nga pikturat më të njohura të artit modern, është vetëm një nga qindra mijëra vepra arti të paraqitura në muze. Nëse nuk do të ishit kurrë një adhurues i artit, mbase të dëshmosh nga afër një nga veprat e Picasso-s mund të të ndryshojë mendje!

Muzeu Guggenheim

Lake Louise Muzeu Guggenheim, shtëpia e përhershme e një koleksioni të zgjeruar vazhdimisht të artit bashkëkohor

E ndërtuar nga arkitekti i njohur Frank Lloyd Wright, arkitektura e muzeut shpesh përmendet si një tablo e modernizmit. Muzeu është i njohur për pamjen e tij mahnitëse të jashtme, si dhe veprat e rralla të brendshme të artit nga shumë artistë legjendar të artit bashkëkohor.

E vendosur në rrugët më të shtrenjta në botë, Në Lagjja Upper East Side e Manhattan, tërheqja vizuale e kësaj mrekullie arkitekturore do ta bënte të pamundur gjithsesi të humbisni këtë atraksion. Edhe nëse askush nuk ju tha për këtë vend në Nju Jork, ju mund të përfundoni duke u mahnitur nga pamja e tij e jashtme tërheqëse vizualisht.

Muzeu Amerikan i Historisë Natyrore

Muzeu Amerikan i Historisë Natyrore Muzeu Amerikan i Historisë Natyrore përmban mbi 34 milion ekzemplarë

Një muze i llojit të vet, Muzeu Amerikan i Historisë Natyrore është një vend ngarkuar me mrekulli natyrore, hapësirë ​​kozmike, dinosaurët dhe çfarë jo, me themelin e muzeut që shtrihet mbi zbulimet e Darvinit dhe bashkëkohësve të tjerë të kohës. Ndoshta i vetmi vend në botë me zbulimet më të rëndësishme shkencore rreth evolucionit të vertebrorëve, duke përshëndetur vizitorët e tij me ekspozitën më të lartë të dinosaurëve në botë, ky muze nuk mund të jetë kurrë një nga ato vende që duhet anashkaluar gjatë një vizite në Nju Jork.

Me më shumë se dyzet salla ekspozitash duke filluar nga sallat e gjitarëve, sallat e fosileve dhe sallat mjedisore, vizita në këtë muze bëhet një përvojë edhe më e mirë me ekspozitat e tij të veçanta të mbajtura shpesh, duke e bërë atë për një kohë të mrekullueshme familjare.

Muzeu Whitney i Artit Amerikan

Muzeu Whitney i Artit Amerikan Muzeu Whitney i Artit Amerikan, i njohur jozyrtarisht si "The Whitney"

Whitney është një muze i fokusuar posaçërisht në artin amerikan nga shekulli i 20-të me vëmendje më të madhe ndaj veprave të artistëve të gjallë. Të Muzeu Whitney paraqet vepra të artistëve ikonikë amerikanë, me institucionin duke iu kushtuar plotësisht artistëve të Shteteve të Bashkuara.

Definitelyshtë padyshim një nga vendet unike për të vëzhguar veprat e artistëve të kohës sonë. Ekspozita kryesore e muzeut, Bienaleja e Whitney, ka qenë ngjarje dalluese të institucionit që nga viti 1930, dhe dihet gjithashtu se është festivali më i gjatë që kuron vepra arti nga Amerika.

Memoriali dhe Muzeu i 9 Shtatorit

911 Përkujtimore Memoriali 911 i ndërtuar për të përkujtuar sulmet e Shtatorit 2001 në Qendrën Botërore të Tregtisë

Një muze i ndërtuar për përkujtojnë sulmet e shtatorit 2001 në Qendrën Botërore të Tregtisë, ky është një vend që ia vlen të vizitohet në një udhëtim në Nju Jork. Muzeu merret me eksplorimin e sulmeve 9 11, ndikimin që patën sulmet dhe efektin e tij të vazhdueshëm që vërehet sot në shoqëri.

Arkitektura e thjeshtë por brilante e vendit, duke pasur parasysh vendin qendror të një pishine gjigante, me ujë që zbret nga graniti i zi, krijon një tingull qetësues uji që maskon zhurmën nga qyteti përreth.

E vendosur në Qendrën Botërore të Tregtisë, ekspozitat marrin vizitorët në narrativat e sulmeve përmes mediave, objekteve dhe shumë historive personale të shpresës. A vizitë në Muzeun e 9 Shtatorit është një emocionale dhe përvojë e paharrueshme, diçka me siguri e rekomanduar në një vizitë në qytet.

Edhe pse numërimi i galerive të artit dhe muzeve në Nju Jork nuk mbaron këtu, me shumë të tjera që i përkasin prejardhjeve të ndryshme kulturore, kjo është një listë e disa prej vendeve që patjetër nuk do të dëshironit t'i humbisnit në një udhëtim të shkurtër në Nju Jork.


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, dhe Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë ESTA US. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonën Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.