Viza Turistike SHBA

Nëse dëshironi të vizitoni Shtetet e Bashkuara, duhet aplikoni për vizë turistike në SHBA në internet vizë turistike amerikane në internet (i quajtur edhe Sistem Elektronik për Autorizim Udhëtimi) është një parakusht për qytetarët që udhëtojnë nga jashtë në vendet e përjashtuara nga viza. Megjithatë, nëse i përkisni kategorisë ose vendit të përshtatshëm për ESTA në SHBA, do t'ju duhet ESTA Viza turistike amerikane për çdo lloj fluturimi largimi ose tranziti. Ju gjithashtu do të keni nevojë për të njëjtën gjë për qëllime të vizitave, turizmit ose biznesit.

Ju mund të pyesni veten për Kërkesat për vizë turistike në SHBA. Viza e SHBA-së në internet është në thelb një autorizim elektronik për udhëtime që vepron si një leje për të vizituar Shtetet e Bashkuara. Periudha kohore për qëndrimin tuaj sipas Viza turistike amerikane është 90 ditë. Ju mund të bredhni përreth dhe të vizitoni destinacione të mahnitshme në vend gjatë kësaj periudhe duke përdorur Viza turistike amerikane. Si shtetas i huaj, ju mund të aplikoni për një aplikim për vizë amerikane në vetëm pak minuta. Procesi i aplikimit për vizë në SHBA është i thjeshtë, online dhe i automatizuar.

Çfarë mund të bëni me vizën tuaj turistike në SHBA?

Pasi të keni marrë Viza turistike amerikane, mund të kryeni aktivitetet e mëposhtme:

 • Turne përreth
 • Qëndroni për pushime
 • Takoni ose vizitoni miqtë dhe familjet tuaja
 • Kërkoni kujdes mjekësor ose kuroni nëse është e nevojshme
 • Merrni pjesë në ngjarje sociale, në ngjarje sociale të grupeve të shërbimit ose në ngjarje vëllazërore
 • Merrni pjesë në garat muzikore, sportive ose në ndonjë ngjarje tjetër identike (nuk duhet të kompensoheni për pjesëmarrjen)
 • Regjistrohu në aktivitete të vogla rekreative pa kredi ose studio për një periudhë të shkurtër (për shembull, klasa gatimi ose vallëzimi gjatë pushimeve)

Gjërat që nuk mund të bëni me vizën tuaj turistike në SHBA

Kur aplikoni për një Viza turistike amerikane, është e rëndësishme të qëndroni të informuar për parametrat tuaj. Për këtë qëllim, nuk ju lejohet të kënaqeni ose të merrni pjesë në aktivitetin e mëposhtëm si pjesë e kërkesat për vizë turistike:

 • Punësimi
 • Mbërritja në një anije ose aeroplan, si pjesë e ekuipazhit
 • studim
 • Punoni në fusha si radio, kinema, ose çdo formë tjetër kriteri për ofrimin e informacionit, si gazetaria e shkruar
 • Merrni rezidencën në SHBA në baza të përhershme
 • Qëndrim në Shtetet e Bashkuara në baza të përhershme.
 • Do t'ju ndalohet të merrni turizëm lindjeje. Me fjalë të tjera, nuk ju lejohet të udhëtoni në SHBA për të lindur në baza primare

Po aplikimi për vizë turistike në SHBA?

Aplikimi online është një proces mjaft i thjeshtë. Ju as nuk duhet të shqetësoheni për kërkesat për vizë turistike amerikane pasi informacioni ofrohet në internet. Ju mund ta përfundoni procesin në pak minuta. Megjithatë, për të qëndruar në anën më të sigurt, duhet të zhvilloni një kuptim të kërkesave thelbësore për vizën turistike amerikane ESTA përpara se të filloni procesin e aplikimit në internet.

Për të vazhduar aplikimin për vizë turistike, duhet të plotësoni formularin në internet dhe të siguroni dokumente të tilla si pasaporta, detajet e udhëtimit dhe informacionin e punësimit. Ju gjithashtu duhet të paguani online si hapi i fundit i procesit.

Mbani në mend se Sistemi Elektronik i SHBA për Autorizimin e Udhëtimit është një nga kërkesat më të rëndësishme për vizë turistike për qytetarët nga vendet e përjashtuara nga vizat

LEXO MË SHUMË:

Kur bëhet fjalë për SHBA-në, ajo krenohet me disa nga vendpushimet më të mira të skive në botë. Nëse jeni gati për të goditur shpatet, ky është vendi për të filluar! Në listën e sotme, ne do të kontrollojmë destinacionet më të mira amerikane të skive për t'ju ndihmuar të hartoni listën përfundimtare të kovave të skive. Mësoni më shumë në 10 vendpushimet më të mira të skive në SHBA

Detaje rreth kërkesave për vizë turistike në SHBA

Nëse po mendoni të kaloni një kohë të shkurtër në SHBA për udhëtime ose biznes, mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë vizite ose tranziti. Ndiqni këto hapa për të vazhduar përpara:

1. Përcaktoni nëse një vizë është e nevojshme -

Shihni nëse kombi juaj është i përfshirë në Programin e Heqjes së Vizave të Shteteve të Bashkuara (VWP). Do t'ju duhet një vizë joemigruese për të hyrë në Shtetet e Bashkuara nëse vendi juaj nuk është në listë.

2. Përcaktoni llojin e vizës që ju nevojitet për udhëtimin tuaj dhe kërkesat për vizë turistike që duhet të përmbushni.

Shumica e udhëtarëve të biznesit dhe të pushimeve kanë viza vizitore B-1 dhe B-2. Për udhëtarët e biznesit që duhet të takohen me kolegët, të shkojnë në një konventë, të negociojnë një kontratë, të vendosin një pronë ose të udhëtojnë për arsye të lidhura me biznesin, viza B-1 është e disponueshme. Mbajtësit e vizave B-2 përfshijnë pushuesit, ata që udhëtojnë për kujdes mjekësor, tubime shoqërore ose pjesëmarrje pa pagesë në sportet amatore.

Shënim i rëndësishëm: Përpara se të mësoni për a Aplikimi për vizë turistike në SHBA, dijeni që vizat transit janë më pak të zakonshme se dikur.

Mbajtësit e vizave transit C janë shtetas të huaj që shkojnë në një vend tjetër nëpërmjet Shteteve të Bashkuara dhe më pas rihyjnë shkurtimisht në vend përpara se të vazhdojnë në një vend tjetër të huaj.

Kategoritë e vizave tranzite C-1, D dhe C-1 / D janë në dispozicion për anëtarët e ekuipazhit të anijeve detare dhe linjave ajrore të huaja që fluturojnë në Shtetet e Bashkuara.

Informacioni i nevojshëm për një aplikim për vizë turistike për SHBA

Kur plotësoni Formularin e Aplikimit në internet të US ESTA për vizë turistike në SHBA, aplikantët duhet të përfshijnë detajet e mëposhtme:

 • Emri, vendi i lindjes, data e lindjes, numri i pasaportës, data e lëshimit dhe data e skadencës janë të gjitha shembuj të të dhënave personale.
 • Email dhe një adresë fizike janë dy lloje të informacionit të kontaktit.
 • Informacion në lidhje me rolin
 • Udhëtarët duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme në mënyrë që të aplikojnë online për një ESTA në SHBA
 • Një pasaportë e vlefshme duhet të paraqitet nga aplikanti dhe ajo duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së nisjes - dita në të cilën do të largoheni nga SHBA - si dhe të ketë një faqe të zbrazët në dispozicion për vulosjen e nëpunësit doganor.

Nëse miratohet, ESTA juaj për SHBA do të lidhet me pasaportën tuaj aktuale, kështu që ju duhet të posedoni edhe një pasaportë aktuale. Kjo pasaportë mund të jetë një pasaportë e zakonshme ose e lëshuar nga një vend kualifikues, ose mund të jetë një pasaportë zyrtare, diplomatike ose shërbimi.

Vini re se duhet të keni gjithashtu një adresë emaili funksionale për të plotësuar aplikimin për Visa turistike në SHBA.

Një adresë e vlefshme emaili është gjithashtu e detyrueshme pasi aplikanti do të marrë ESTA të SHBA përmes emailit. Duke kontrolluar postën, udhëtarët që synojnë të vizitojnë SHBA-në mund të plotësojnë formularin. Formulari i aplikimit për vizë amerikane për ESTA.

Procedurat e pagesës

Sepse ESTA US aplikimi për vizë turistike formulari është i aksesueshëm vetëm në internet dhe nuk ka një homolog letre, është e domosdoshme të keni një kartë krediti ose debiti ose llogari PayPal.


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë elektronike amerikane. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Zyra e Ndihmës për Viza të SHBA për mbështetje dhe udhëzim.